srijeda, 6. travnja 2016.

AVON noviteti- Kampanja 05/2016


Svaka Avonova kampanja me mnogo obraduje jer je vesela, šarena i zato što za svakoga ima po nešto. Prvo želim da se zahvalim Šejli i Avonu na proizvodima koji su mi poslani u svrhu recenzije jer su divni i mnogo mi se dopadaju. Proizvodi kao da su pravljeni za mene.

U svrhu recenzije sam dobila 3 proizvoda iz kampanje 05/2016  a to su Solutions Anticelulitni tretman, Katrina set naušnica i Naturaeffects odstranjivač šminke. Mene je najviše razveselio anticelulitni tretman tako da ću o njemu prvo i pisati.

AVON SOLUTIONS- Anticelulitni gel tretman


Kako nam se bliži ljeto svako od nas želi da izgleda što bolje. Ja sam počela da korigujem svoju prehranu a ovaj gel tretman mi je došao u pravo vrijeme. Nisam osoba koja ima mnogo celulita ali bih se rado riješila i ovoga što imam.

Vitkiji izgled i smanjenje celulita nakon samo 4 sedmice. Termoaktivni serum s L-Karitinom pomaže sagorjevanje masti u ćelijama kože, podstiće mikrocirkulaciju kako bi se ubrzala apsorpcija aktivnih sastojaka. Zahvaljujući ovome: smanjuje celulit (ublažava vidljivost celulita nakon samo 4 sedmice), vitkiji izgled (pomaže bržem sagorjevanju masnoća za vitkiji izgled). 



Proizvod dolazi u većem pakovanju koji na dnu ima otvor za istiskivanje samog proizvoda. Boja ambalaže se preljeva iz crvene u žutu i po meni je ova ambalaža lijepa i rado bih je i zbog same boje kupila. Na samom dnu nalazi se plastični poklopac koji gel drži na svom mjestu. Nakon otvaranja proizvoda i istiskivanja određene količine nisam osjetila odeđeni miris, blagi hemijski miris koji se gotovo i ne osjeti.



Proizvod je u obliku gela koji je bezbojne boje. Lako se razmazuje na koži i brzo se upija. Ja sam mislila da će vrijeme upijanja biti duže jer kod proizvoda ovakvog tipa što sam prije koristila to je vrijeme bilo znatno duže. Meni je iskreno draže da je vrijeme upijanja kraće da mi ne bi ostajale mrlje na odjeći. Na koži ne ostavlja mastan niti ljepljiv trag već je koža baršunasta na dodir.



Upotreba: nakon tuširanja nanijeti na suhu kožu stomaka, bedara i butina; ukoliko imaš osjetljivu kožu nanesi 30 minuta nakon tuširanja kako bi osjećaj zagrijavanja bio blaži.

Svakodnevno sam pratila ovaj način upotrebe i već prilikom prvog nanošenja gela i masaže određenih dijelova tijela osjetila sam toplinu koja mi je baš godila. Vrijeme toplote mi je varirao, nekada je bilo oko 20 a nekada 30 minuta a možda i duže. Sam taj efekat toplote vam govori da ovaj proizvod radi za vas. Naravno ne možemo očekivati da proizvoda radi čuda i da nakon jedne upotrebe budemo kao Barbie, ali u okvirima svojih mogućnosti smatram da proizvod fino obavlja svoj posao.



L-karnitin, koji stimuliše protok limfe, jedan je od najboljih anticelulitnih sastojaka. Vidljivo smanjuje efekat narandžine kore i pomaže izlučivanje toksina i prekomjernih količina vode ispod kože. Sprječava nastanak novih pormjena na koži i čini vašu siluetu tanjom. L-karnitin pretvara masne kiseline iz metabolizma u energiju, zbog čega je dobio nadimak “ubica masnoća”. Prirodno se nalazi u ljudskom tijelu, ali ga imamo u vrlo malim količinama. Glavni izvori iz kojih ga dobijamo su meso i mliječni proizvodi, ali sada ga možemo naći i  novom Avon Solution Thermal-Active anticelulitnom tretmanu, koji se na korisničkim testiranjima pokazao kao jako djelotvoran.  

Proizvod dolazi u ambalaži od 150ml što je veoma dobra količina koja se može potrošiti za oko 4-6 sedmica intenzivnog korištenja.Ja gel tretman koristim 7 dana a preporučeno vrijeme je 4 sedmice pa ću vam više o efektima naknadno pisati.Rok trajanja je 12 mjeseci Avon Solutions anticelulitni gel tretman u trenutnoj kampanji možete kupiti po cijeni od 9,90 KM uz narudžbu bilo kojeg proizvoda iz kataloga, a redvona cijena je 31,00 KM. 

AVON Klarina set naušnica



Ove naušnice su iz kampanje 06/2016 tj. sljedeće što nas očekuje. Kao i svaki Avon nakit i ovaj je došao lijepo upakovan u jednostavnu crnu kutiju koja odgovara veličini nakita. Ovaj set naušnica se sastoji iz 1 para kristalnih naušnica i 3 para ''šarafa'' koji čuvaju naušnicu na mjestu. Kristalne naušnice su jednostavno izrađene te se mogu svakodnevno nositi i kombinovati uz odjeću. Kao šaraf za kristalne naušnice može poslužiti neki od ostala 3 para iz ovog seta. Postoje zlatni, crni i biserni šarafi koje možete nositi na prednjoj strani ušne resice i tako ih pretvoriti u predivne veće naušnice. 



Ove naušnice su posrebrene odnosno presvučene slojem zlatne boje. Imam nekoliko ovakvih naušnica kao što su kristalne i volim jer nisu previše upadljive a lijepo ukrase cijeli izgled. Od ovih šaraf-naušnica bih najradije nosila biserne i crne zato što zlate ne stoje uz moj ten. Na slici ipod možete vidjeti kako na meni izgleda ovaj set naušnica.

AVON Naturaeffects- odstranjivač šminke



Avon odstranjivač šminke mi je stigao u pravom trenutku jer sam potrošila moj omiljeni Balea odstranjivač vodootporne šminke. Ovaj odstranjivač dolazi u lijepoj ambalaži izrađenoj od polutvrde plastike koja ima mat izgled te je providna. Na samom vrhu ambalaže nalazi se bijeli poklopac-čep koji dobro prijanja uz ostatak ambalaže. Na samoj ambalaži nalazi se naljepnica na kojoj su isprintani logo, količina, naziv, rok trajanja i ostale pojedinosti. 



Kada se otvori proizvod ispod čepa nalazi se mali otvor kroz koji dozirate količinu tečnosti koja vam je potrebna. Sama tečnost je bezbojna i sastoji se iz vodene i uljane faze pa zbog toga je potrebno da prije upotrebe blago promučkate da bi se faze sjedinile. Vodena faza čisti i osvježava kožu, daje joj osječaj čistoće i hidratacije. Uljana faza rastapa i uklanja čak i vodootporni make up, vraća zdraviji izgled kože. Tečnost je intenzivnog hemijskog mirisa i to je jedino što mi smeta kod ovog odstranjivača. Ovaj odstranjivač je namjenjen odstranjivanju šminke sa očiju. Sa očiju lako skida šminku i ne ostavlja tamne mrlje u području očiju. Hemijski miris se ne zadržava dugo na koži te je lako podnošljiv. 



Ovaj odstranjivač šminke nije izazvao peckanje niti druge probleme. Nekoliko puta mi je proizvod upao u oči ali me nije peklo i temeljito sam isprala vodom kako je to napisano na ambalaži. Odstranjivač je namjenjen svim tipovima kože i pogodan je za osjetljivu kožu. Alergijski je testiran te ne sadrži parabene i boje.



Sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju na bazi sjemenki te ekstrakta sapunskog oraščića. Učinkovito otklanja sve tragove šminke sa očiju ,čak i one najupornije uključujući i vodootpornu maskaru. Upotreba: prije upotrebe dobro protresti i nanijeti na blaznicu te nježno nanesite na zatvorene oči. Dobro isprati toplom vodom,a zatim osušiti.



Proizvod dolazi u količini od 200ml i rok trajanja je 12 mjeseci. Proizvod je dostupan u aktuelnom katalogu i može se naručiti po cijeni od 5,90 KM a redovna cijena je 9,90 KM


Koji Avon proizvod je vaš najdraži?
Da li bi rado koristili anticelulitni gel tretman i što mislite o takvim tretmanima?

-PR proizvodi-

4 komentara:

  1. Gel me najvise privlaci,dosta je pristupacan pa ga vrijedi probati !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, ovo je bas privlacna cijena za isprobavanje :D

      Izbriši
  2. anticelulitne tretmane preskačem em kostaju para i daju kratki efekt. ovaj odstranjivač mi izgleda super pa bi mogla njega naručiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni su ovi tretmani dobri kada treba na brzinu da se smanji celulit npr. za vjencanja, mature itd. A sto se tice odstranivaca on je kvalitetan i dvoumim se koji sljedeci da kupim, Avon ili Balea :D

      Izbriši